Hundspann i Abisko

Hundspann i AbiskoI helgen åkte vi en sväng till lappigaste Lappland med några islänska vänner. Vi började helgen i fredags med lite långfärdsskridskor och korvgrillning i Luleå. Under lördagen bilade vi till ishotellet i Jukkasjärvi där vi frös och blev imponerade. Efter en natt på campingen i Kiruna drog vi vidare mot Abisko där vi övernattade och laddade inför måndagens hundspann. Att köra hundspann under blåhimmel vid Lapporten måste vara bland det grymmaste man kan göra. Man ville nästan slå upp en egen liten kåta uppe på högfjället och bli same/husse på heltid.

På torsdag väntar semifinalen i Teknik-SM där mitt lag ”Tre män i en tävling” ska göra stordåd. Lokalpressen från Sundsvall ringde idag och ville ha en kommentar från ”bygdens son” (deras ord) inför tillställningen (läs artikeln). Jag antar att man får gnugga geniknölarna för att inte göra Lidenbygden besviken.

Share

9 Responses to Hundspann i Abisko

 1. Syrran skriver:

  Mäktigt!

 2. Gustaf skriver:

  Jag sätter 100 spänn på er i Teknik-SM. Mitt intryck av era ”konkurrenter” på Chalmers är att de kommer att få sota.

 3. John skriver:

  Med såna här odds kan du lika gärna börja pensionsspara.

 4. John skriver:

  Jasså är det i Lapporten du bor! Svårgissat.

 5. Anna skriver:

  Alltid lika kul att ga in och kika pa dina vackra bilder! Ar i bangkok nu. Hett och fuktigt. har spenderat dagen pa ett gigantiskt kopcenter.. Siam Centre. Aker snart ned till sodra thailand. Ha det sa gott.Kram Anna

 6. John skriver:

  Äsch! Res försiktigt i östern. Jag har hört att man går uppochner i Kina-trakten.

 7. Karin skriver:

  Glad påsk önkar jag er! Sitter på tåget på väg till Borås. Kram Karin

 8. John skriver:

  Glad påsk på dig själv syster! Du får berätta mer om hur det gick i Estland. kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>